Λαογραφία και Λογοτεχνία - Μερακλής Μ.Γ. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2025)
Ο φιλόλογος που οποσδήποτε παρακολουθεί όσα συμβαίνουν στην περιοχή της εμηνείας των λογοτεχνικών κειμένων, θα έχει αντιληφθεί ότι στον τόπο μας, την τελευταία περίπου δεκαετία, τείνει να γίνει σχεδόν κυρίαρχη η δομολογική και η σημειολογική ανάλυση, σε στενή σχέση με τη νεώτερη γλωσσολογία, όπως άρχισε να αναπτύσσεται από τους χρόνους του Δερδινάρδου ντε Σωσύρ. Το άρθρο αποτελεί κείμενο που διαβάστηκε το καλοκαίρι του 1989 σε σεμινάριο του Συνδέσμου φιλολόγων της Λαμίας.