Η γέννηση του καρυωτακισμού: Ένα μείζον κριτικό ζήτημα - Κοψάρης, Κοσμάς (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2019)
Αντικείμενο προς διερεύνηση στο παρόν άρθρο αποτελεί η γέννηση του κριτικού ζητήματος του καρυωτακισμού, ήτοι της προβολής το 1935 για πρώτη φορά από τον Αντρέα Καραντώνη ότι η επίδραση του Καρυωτάκη είναι νοσηρή για τους νέους του 1930. Για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ασχοληθεί μεγάλο μέρος της φιλολογικής κριτικής, όπως ενδεικτικά οι Ντουνιά, Γαραντούδηε, Αγγελάτος, Βαγενάς, Καγιαλής. Στόχος με τη συγγραφή του παρόντος κειμένου είναι να εμηνευτεί προσεκτικά το πρωτογενές κείμενο του Καραντώνη, ώστε να διαφανεί ότι ο μεσοπολεμικός κριτικός δεν στρεφόταν μόνο εναντίον της επίδρασης του Καρυωτάκη στους νέους, αλλά, κυρίως, εναντίον της ίδιας της μήτρας. Στοχοποιούσε τον Καρυωτάκη με στόχο τη μνημείωσή του υπέρ του νέου τότε ποιητή Γιώργου Σεφέρη που άνοιγε τον δρόμο για τη Γενιά του 1930.