Ασυνήθιστα βαπτιστικά ονόματα στην Πρέβεζα (1900-1960). Λόγοι ονοματοθεσίας τους - Μουρεζίνης, Πάνος Θ. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2019)
Μια πολύ σημαντική και άξια αναφοράς ιδιαιτερότητα της πόλης μας είναι η μεγάλη ποικιλία ασυνήθιστων βαπτιστικών ονομάτων που συναντάμε κατά τον προηγούμενο αιώνα (μέχρι ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΊΑ ΤΟΥ 1960 περίπου) να φέρουν οι κάτοικοί της και μάλιστα σε κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο αριθμό αναλογικά με τον πληθυσμό της.