Πρεβεζάνικες σελίδες σε εφημερίδες της προαπελευθερωτικής περιόδου - Κωστούλας, Κωνσταντίνος Χρ. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2019)
Σταχυολογώντας μερικές από τις ειδήσεις της εφημερίδας Ἰωάννινα, αλλά και μερικές άλλες ελληνικές εκδόσεις, για την Πρέβεζα και την περιοχή, στοιχειοθετείται ένα μικρό χρονικό, με αυτές τις καταγραφές να αποτελούν λίγες σελίδες πρεβεζάνικης ιστορίας. Τις καταχωρούμε όπως βρέθηκαν με τα στοιχεία της χρονολόγησης, και όπου χρειάζεται με κάποιο σχολιασμό να ακολουθήσει το δημοσίευμα.