Το εικονογραφικό πρόγραμμα του ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Φιλιππιάδα και η μνημειακή ζωγραφική του 18ου αιώνα στην Πρέβεζα - Καραλής, Ηλίας (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2015)
Η ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας αποτέλεσε κατά την Τουρκοκρατία πεδίο δράσης των ζωγράφων από τα Κατσανοχώρια των Ιωαννίνων. Η έρευνα γύρω από την καλλιτεχνική τους παραγωγή, που τελευταία διευρύνεται και εμπλουτίζεται, αφενός συμβάλλει σημαντικά στη γνωριμία καινούργιων έργων που θα χρησιμοποιηθούν ως τεκμήρια από τους ιστορικούς της τέχνης, αφετέρου φωτίζει και αναδεικνύει τις θεωρητικές τάσεις των δημιουργών, χρήσιμες για την ιστορία των ιδεών, εν προκειμένω τη Θεολογία. Στο παρόν άρθρο θα γίνει προσπάθεια να παρουσιάσουμε το, αδημοσίευτο μέχρι τώρα, εικονογραφικό πρόγραμμα του ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Παλαιά Φιλιππιάδα.