Η ίδρυση της Πρέβεζας και επιδρομές στην ευρύτερη περιοχή - Μουστάκης, Γιώργος Ι. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2015)
Στο παρόν άρθρο γίνεται προσπάθεια αποσαφήνισης του χρόνου και του τόπου ίδρυσης της Πρέβεζας.