Επίθεση στην ιταλική βάση υδροπλάνων της Πρέβεζας από βρετανικά αεροπλάνα τύπου Bristol Beaufighter - Goss, Chris; Καράμπελας (μετάφρ.), Νίκος Δ. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2015)
Το παρόν άρθρο αναφέρετε στην επίθεση κατά της ιταλικής βάσης υδροπλάνων της Πρέβεζας, τον Μάιο του 1943, από την 252 Μοίρα της R.A.F., η οποία υποστηριζόταν από αεροπλάνα τύπου Bristol Beaufighters (Μπρίστολ Μπωφάιτερς) και ήταν η πρώτη Μοίρα Παράκτιας Διοίκησης που εξοπλίστηκε με τα συγκεκριμένα αεροπλάνα. Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο στρατιωτικού ενδιαφέροντος μηνιαίο, αγγλικό περιοδικό Britain at war, τεύχος 42, Οκτώβριος 2010, σελ. 70-71, υπό τον τίτλο: Bristol Beaufighters attack Italian seaplane base.