Το αποσιωπημένο χρονικό ενός ναυαγίου στην Πρέβεζα. Ναρκαλιευτικό Πηνειός, 24-10-1945 - Κατηνιώτης, Δημήτρης (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2015)
Ο σκοπός εκπόνησης της μελέτης είναι η εξέταση των συνθηκών που οδήγησαν στην αιφνίδια απώλεια ενός πολεμικού πλοίου, σχεδόν αύτανδρου και μάλιστα σε θεωρητικά ειρηνική περίοδο. Διεξάγεται σαν μια προσπάθεια να διατυπωθεί εκ νέου η ιστορία του τραγικού ναυαγίου, δίνοντας ίσως το δικαίωμα λόγου σε αυτούς που ήταν πραγματικά παρόντες και γνώριζαν τι συνέβη, αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ να το εκφράσουν.