Ιστορικόν του κτηματολογίου μονών και ναών της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως - Βιτάλης, Φιλάρετος (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2015)
Το άρθρο αποτελεί προϊόν της μακροχρόνιας ενασχόλησης του συγγραφέα με το αρχειακό υλικό που φυλάσσεται στο Αρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Πραγματεύεται το ενδιαφέρον ζήτημα της σύνταξης του κτηματολογικού κώδικα της εκκλησιαστικής περιουσίας των μονών και ναών της ανωτέρω Μητροπόλεως.