Η νοσηλευτική κίνηση του νοσοκομείου Πρέβεζας κατά τα έτη 1937-1944 - Αθανασοπούλου, Ιωάννα (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2015)
Στην παρούσα μελέτη έγινε προσπάθεια χαρτογράφησης της νοσολογικής κατάστασης της περιοχής της Πρέβεζας μέσα από το βιβλίο κινήσεως των ασθενών κατά τα έτη 1937-1944,2 λίγο πριν τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και κατά τη διάρκειά του. Συνολικά, οι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο της Πρέβεζας κατά τα προαναφερθέντα έτη αανέρχονται σε 1.460 άτομα.