Τα χαρακτηριστικά της ανεκτικότητας στη φιλοσοφική θεώρηση του Επίκτητου - Ντρίκος, Σπυρίδων Ι. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2015)
Μελετώντας τα κείμενα, τα οποία περιγράφουν τη στωική φιλοσοφία και αναπαριστούν περιστατικά από τον βίο των εκπροσώπων της σχολής, συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα, πως η ανεκτικότητα αποτελεί θεμελιώδες αίτημα των στωικών και συνάμα προϋπόθεση κατάκτησης της ευδαιμονίας.