Ο Πόλεμος των λέξεων και των εικόνων. Τεκμήρια για τις βενετικές επιχειρήσεις στον Αμβρακικό κόλπο κατά τα έτη 1716 και 1717 - Δόνος, Δημοσθένης Αρ. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2021)
Στο άρθρο συζητούνται κειμενικά και για πρώτη φορά διεξοδικώς παρουσιαζόμενα εικονιστικά τεκμήρια (χάρτες) τα οποία σχετίζονται με τις βενετικές πολεμικές επιχειρήσεις στον Αμβρακικό κόλπο κατά τη διάρκεια του τελευταίου Βενετοτουρκικού πολέμου, και ιδίως με την ανεπιτυχή επίθεση του βενετικού στρατού κατά της Πρέβεζας το 1716 και την κατάκτησή της μαζί με τη Βόνιτσα το επόμενο έτος. Η εργασία εμπλουτίζει, επεκτείνει και επαναξιολογεί πηγές και συμπεράσματα που παρουσιάσθηκαν σε παλαιότερη εργασία (ΠΧ 41-42, 2005), ενώ ταυτοχρόνως επικεντρώνεται στη διαφορετικότητα των προοπτικών μέσω των οποίων οι επιμέρους πηγές αναπαριστούν τα πολεμικά γεγονότα. Στο παράρτημα παρατίθενται τα υπό συζήτηση κείμενα και μεταγράφονται τα υπομνήματα των χαρτών.