Η βραχοσκεπή στο Ασπροχάλικο. Επισημάνσεις για τις σχέσεις αρχαιολογίας και περιβάλλοντος - Παπαδημητρίου, Απόστολος Σπ. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2022)
Η εργασία που παρατίθεται έχει στόχο να συνοψίσει κάποιες απόψεις που αφορούν γενικότερα στην εποχή του Λίθου, στην οποία εντάσσεται και η περίπτωση της βραχοσκεπής του Ασπροχά λικου. Η βραχοσκεπή του Ασπροχάλικου αποτελεί ένα από τα παραδείγματα της άμεσης χρήσης του φυσικού περιβάλλοντος που καταλήγει να κληρονομείται σε μας, ως φυσικό μνημείο.