Ύμνοι για την απελευθέρωση της Πρέβεζας από άγνωστα κείμενα - Κούρτης, Γεώργιος Ι. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2022)
Το παρόν κείμενο εκφωνήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών του Δήμου Πρέβεζας για την 96η επέτειο της απελευθέρωσης της Πρέβεζας, στη Θεοφάνειο αίθουσα τέχνης στις 20 Οκτωβρίου 2008.