ΣΤΡΑΤΗΓΗΜΑΤΑ. Η κατάληψη της Πρέβεζας από τον Morosini (1684) μέσα από συναφείς πηγές - Δόνος, Δημοσθένης Α. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2022)
Στην παρούσα εργασία επιχειρείται μια πρώτη διεξοδική ανασύσταση και αποτίμηση των πολεμικών επιχειρήσεων που έλαβαν χώρα στην Πρέβεζα κατά τη διάρκεια του προτελευταίου Βενετοτουρκικού πολέμου και κατέληξαν στην κατάληψή της από τα βενετικά στρατεύματα, το Σεπτέμβριο του 1684. Στο κείμενο, πέραν των πηγών που χρησιμοποιούνται, γίνεται αναφορά και σε άλλα μέχρι τούδε ανέκδοτα τεκμήρια. Τέλος, στο παράρτημα παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο της σχετικής relazione του G. F. Valuasense.