Η εκτέλεση των κατοίκων από την Κρυοπηγή Πρέβεζας στο Αγρίνιο (1944) - Γιώτη, Ματίνα (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2022)
Στα ορεινά του Νομού Πρέβεζας βρίσκεται το χωριό της Κρυοπηγής, ένα πολύ γραφικό και όμορφο χωριό, το οποίο ανήκει στο Δήμο Ζαλόγγου. Το όνομά του έχει συνδεθεί με ένα δυσάρεστο και αιματοβαμμένο γεγονός που συνέβη στις 17 Μαρτίου 1944.