Η απελευθέρωση της Πρέβεζας: Αρχή νέας πορείας της Ηπείρου στην ανάπτυξη και τον πολιτισμό - Κούρτης, Γεώργιος Ι. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2022)
Ομιλία εκφωνηθείσα την 20 Οκτωβρίου 2000 στο Πνευματικό Κέντρου Δήμου Πρέβεζας κατά τον εορτασμό της 88ης επετείου της Απελευθέρωσης της Πρέβεζας από του Τούρκους