Οι οχυρώσεις της Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχής: προσέγγιση χρονολόγησης και τοπογραφικού προσδιορισμού των οχυρώσεων της Πρέβεζας - Βελένης, Γιώργος (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 1999)
Η παρούσα μελέτη είναι απόσπασμα από το ερευνητικό πρόγραμμα του Κάστρου του Παντοκράτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Πρέβεζας.