Ο Αλέξανδρος Φιλαδελφεύς και ο Δήμος Πρέβεζας - Σκανδάλης, Χρήστος (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2022)
Στο παρόν άρθρο γίνεται λόγος για τη συνεργασία που είχε ο αρχαιολόγος Αλέξανδρος Θ. Φιλαδελφεύς με τον Δήμο Πρέβεζας, κατά την πραγματοποίηση των ανασκαφών στην αρχαία Νικόπολη από τον πρώτο και στο διάστημα 1913-1927. Συγκεκριμένα, αναφέρονται ανέκδοτα στοιχεία για τη συμβολή του Δήμου Πρέβεζας στις ανασκαφές της Νικοπόλεως που εκδηλώθηκε έμπρακτα με οικονομική ενίσχυση, αλλά και με κάθε μορφή ηθικής συμπαράστασης στον αρχαιολόγο Φιλαδελφέα και το έργο του.