Πέντε ηπειρώτικα παραμύθια - Αυδίκος, Ευάγγελος (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 1993)
Αφορμή για το άρθρο αυτό στάθηκε η μελέτη του σημαντικού περιοδικού των Ιωαννίνων της Ηπειρωτικής Ετσίας, που απσκοπούσε σε επισήμανση άλλου υλικού. Υπάρχει πλούσιο βιογραφικό υλικό. Το παραμύθι όμως υστερεί. Από όλα τα παραμύθια που έχουν δημοσιευτεί σχολιάζονται τα πέντε και ο τίτλος είναι δάνειο από τις δημοσιεύσεις του Νικολαίδη και εδώ χρησιμοποιείται και με τη μορφή του ερωτήματος που θα επιχειρηθεί να απαντηθεί μετά το σχολιασμό των παραμυθιών.