Επιστολές Βενετών αξιωματούχων στις αρχές των Ιονίων Νήσων την περίοδο του Ρωσοτουρκικού πολέμου (1768-1774) και των Ορλοφικών - Βέτσιος, Ελευθέριος (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2024)
Η παρούσα εργασία στηρίζεται σε αρχειακό υλικό που αντλήθηκε από το Κρατικό Αρχείο της Βενετίας και περιλαμβάνει επιστολές του υποπροξένου της Βενε- τίας στην Άρτα Νικολάου Παγκάλου9 και του προβλεπτή της Πρέβεζας Lodovico Morozini προς τις βενετικές αρχές των Ιονίων Νήσων, με σημαντικές πληροφορίες για γεγονότα που έλαβαν χώρα στον ελλαδικό χώρο κατά τη διάρκεια του Ρωσο- τουρκικού πολέμου των ετών 1768-1774.