Πρεβεζάνοι αγωνιστές του '21. Θεόδωρος Γιώτης και Κωνσταντίνος Γενοβέλης - Δράκος, Θεόδωρος Κων. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2024)
Απὸ καιρὸ ἔχουμε ξεκινήσει μιὰ μεγάλη ἔρευνα γιὰ τοὺς Πρεβεζάνους ἀγωνιστὲς τοῦ ’21. Ἀνταποκρινόμενοι στὴν πρόσκληση τῶν Πρεβεζάνικων Χρο νικῶν γιὰ τὸ ἐπετειακὸ τεῦχος γιὰ τὰ 200 χρόνια ἀπὸ τὴν ἔναρξη τῆς Ἑλ ληνικῆς Ἐπαναστάσεως, δημοσιεύουμε μέρος τῆς ἔρευνάς μας, παρουσιάζοντας ἀρχειακὲς πληροφορίες γιὰ τοὺς Πρεβεζάνους ἀγωνιστὲς Θεόδωρο Γιώτη1 καὶ Κων σταντῖνο Γενοβέλη,2 ἐμπλουτίζοντας (γιὰ τὸν τελευταῖο) τὶς ὑπάρχουσες βιογραφικὲς πληροφο ρίες ποὺ ἔχουν δημοσιευτεῖ στὴν προγενέστερη βιβλιογραφία.