Λέξεις που αποχωρούν: (μέρος Β') - Ανωγιάτης, Αθανάσιος (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2024)
Το παρόν κείμενο αποτελεί συνέχεια αυτού που δημοσιεύθηκε στο προηγούμενο τεύχος τών Πρεβεζάνικων Χρονικών (αρ. 5556). Και στο παρόν, όπως και στο προηγούμενο, παραθέτω επιλογή λημμάτων από την μέχρι τώρα εργασία μου για λέξεις που χρησιμοποιούνται σπανίως ή και καθόλου. Στην παρούσα επιλογή έλαβα ως κριτήριο τον επετειακό χαρακτήρα τού τεύ χους (διακοσιετηρίδα από της Επαναστάσεως του 1821). Προτείνω να ανατρέξετε στην ενότητα τής «Εισαγωγής», που προτάσσεται στο προαναφερθέν ομότιτλο κεί μενό μου, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρω και κάποιες γραμματικές ιδιαιτερότητες. Τα κείμενά μου, εκτός από τις πληροφορίες που παρέχουν, προσπάθησα να είναι και κάπως τερπνά, κι αυτό είναι ένα από τα κριτήρια είδους και μεγέθους τών λογοτεχνικών αποσπασμάτων που υποστηρίζουν τα λήμματα. Ελπίζω, έστω και κατ’ ολίγον, να με δικαιώσετε.