Η Ιστορία της Πρέβεζας το 16ο αιώνα σύμφωνα με τις φορολογικές απογραφές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας - Ντελίλμπασι, Μελέκ (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2024)
Το άρθρο αποτελεί εισήγηση της καθηγήτριας Παν/μίου Άγκυρας Μελέκ Ντελίλμπασι στο 1ο Διεθνές συνέδριο για την ιστορία της Πρέβεζας που έγινε στις 22-24 Σεπτεμβρίου 1989, στην Πρέβεζα. Το άρθρο περιλαμβάνει: 1. Σύντομη αναφορά για την επιβολή της Οθωμανικής κυριαρχίας στην Ήπειρο 2) Περιγραφή και γενικά χαρακτηριστικά των φορολογικών απογραφών των Ιωαννίνων 3. Πληθυσνός και συνθήκες ζωής στην Πρέβεζα το 16ο αιώνα.