Η Καταγωγή του δημοτικού τραγουδιού: σε αναζήτηση των απαρχών της ιστορίας της νεοελληνικής λογοτεχνίας - Παπαϊωάννου, Μ.Μ. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2024)
Μπροστά στον ιστορικό που αποφασίζει να γράψει ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας, αρθρώνεται το ερώτημα: Πότε αρχίζει η ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας; Αλλά και ο αναγνώστης που παίρνει να διαβάσει μια οπιαδήποτε ιστορία της σύγχρονης λογοτεχνίας μας απ' αυτές που έχουν γραφεί βρίσκεται μπροστά σ' αυτό το ε΄ρώτημα......