Η αναφορά του γενικού προβλεπτή της θάλασσας Andrea Dona στο δόγη της Βενετίας στα 1768 - Βέτσιος, Ελευθέριος (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2025)
Το άρθρο στγηρίζεται σε αρχειακό υλικό που αντλήθηκε από το Κρατικό Αρχείο της Βενετίας και περιλαμβάνει την έκδοση επιστολής του γενικού προβλεπτή της θάλασσας Andrea Dona που στάλθηκε στον δόγη της Βενετίας στα 1768.