Το Κάστρο του Παντοκράτορα. Η ιστορική του διαδρομή και ο πρώτος ναός του Παντοκράτορα - Καράμπελας, Νίκος Δ. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2025)
Το κείμενο αυτό αποτελεί επεξεργασμένη εκδοχή της ομότιτλης ομιλίας μας που δόθηκε το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πρέβεζας και τον πολιτιστικό σύλλογο "Πρέβεζα" για το Κάστρο του Παντοκράτορα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.