Ο "Γλάρος" των αναμνήσεων μας - Καρζής, Ανδρέας (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2025)
Ο «Γλάρος» ήταν τύπου γιοτ, μικρό, κομψό και γρήγορο ατμόπλοιο, που εξυπηρετούσε τις γραμμές του Ιονίου, μεταφέροντας επιβάτες και εμπορεύματα. Ήταν βαμμένο ολόλευκο, με ένα μεγάλο γαλάζιο Κ στην τσιμινιέρα του. Χαρακτηριστικό του πλοίου ήταν η ζωγραφιά ενός γλάρου στην πλώρη, κάτω από το όνομά του. Εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Πρέβεζα σε 24 ώρες! Το βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου 1966 ισχυροί άνεμοι έκοψαν τον κάβο του φορτηγού «Ρίτα» ο οποίος προσέκρουσε στην πρύμνη του «Γλάρος» με αποτέλεσμα να βυθηστεί . Ανελκύστηκε αλλά λόγω παλαιότητας, δεν επισκευάστηκε ποτέ, αλλά πουλήθηκε για διάλυση το 1968.