Κατ' οίκον έρευνα στην Βενετοκρατούμενη Πρέβεζα του 1787 - Ψαράς, Ιωάννης Δ. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2025)
Το άρθρο αποτελεί ανακοίνωση του επικ. καθηγητή Ιστορίας του Παν/μίου Θεσσαλονίκης Ιωάννη Δ. Ψαρά, στο Α' Δειθνές Συμπόσιο για την ιστορία της Πρέβεζας (Πρέβεζα 22-24 Σεπτεμβρίου 1989). Ο συγγραφέας αναφέρεται σε έγγραφο του 1787 από τη Βενετοκρατούμενη Πρέβεζα και διασώζεται στο Κρατικό Αρχείο της Βενετίας.