Δημοτικά τραγούδια περιοχής Φαναρίου Πρέβεζας - Ράπτης, Δημήτρης Ελ. (Πρεβεζάνικα Χρονικά, 2025)
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι το δημοτικό τραγούδι με τη μορφή που το γνώρισε η αγροτική κοινωνία έχει πάψει πια να ζει και τη θέση του έχουν κερδίσει άλλες μορφές μουσικής έκφρασης. Οι κάτοικοι της περιοχής Φαναρίου Πρέβεζας ακολουθώντας βέβαια αυτόν το γενικό κανόνα, της φθοράς, διατηρούν έντονη -ιδιαίτερα ηλικιωμένοι- τη μουσική τους παράδοση. Στους γάμους, τα πανηγύρια, στις διάφορες γιορτές αγαπούν να τραγουδούν και να χορεύουν με τον παραδοσιακό τρόπο (από την εισαγωγή του άρθρου).