Ο Στοχασμός στην Εκπαιδευτική Πράξη και την Αρχική Παιδαγωγική Κατάρτιση - Κώστας, Απόστολος (Παιδαγωγικά ρεύματα στο Αιγαίο, 2022)
Με αφετηρία εργασία του τρέχοντος τεύχους η οποία προσεγγίζει την έννοια του κριτικού στοχασμού στο πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων και αναδεικνύει τη δυναμική σχέση ανάμεσα στην εμπειρία και τη μάθηση που οδηγεί τελικά σε αναπλαισίωση εντός μιας μετασχηματιστικής διαδικασίας, επιχειρείται στο παρόν κείμενο η προσέγγιση του στοχασμού στο πεδίο της εκπαίδευσης και της αρχικής παιδαγωγικής κατάρτισης των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, γίνεται μια βασική αναφορά στην έννοια και την τυπολογία του στοχασμού και την χρησιμότητά του για τον εκπαιδευτικό και εν συνεχεία δίνεται έμφαση στη στοχαστική σκέψη του ανερχόμενου εκπαιδευτικού (φοιτητή/τρια) και τους τρόπους με τους οποίους δυνητικά μπορεί να ενισχυθεί αυτή η διαδικασία, στο πλαίσιο ενός προπτυχιακού προγράμματος σπουδών.