Ζητήματα κοινωνικής ανισότητας, ψηφιακού χάσματος, ταυτότητας και παιδαγωγικού προσανατολισμού στην κοινωνία της γνώσης και του σχολείου - Σοφός, Αλιβίζος (Παιδαγωγικά ρεύματα στο Αιγαίο, 2025)
Η ανάλυση του θέματος εστιάζει στο ρόλο ου διαδραματίζουν τα Νέα Μέσα στην κοινωνία της νεωτερικότητας ως προς την διαμόρφωση του χηφιακού χάσματος, καθώς επίσης καιστα ποικίλα κοινωνικά ζητήματα που προκύπτουν απο την διείσδυση των Νέων Μέσων σε υποσυστήματα της σύγχρονης κοινωνίας.