Της σύνταξης (Εισαγωγικό Σημείωμα) - Σοφός, Αλιβίζος; Κώστας, Απόστολος; Σπανός, Δημήτριος (Παιδαγωγικά ρεύματα στο Αιγαίο, 2025)
Το παρόν τεύχος των Παιδαγωγικών Ρευμάτων παρουσιάζει μια συνολική εικόνα για το πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) επηρεάζει την εκπαίδευση σε πολλά επίπεδα: τη μάθηση των μαθητών, τη διδακτική πράξη, την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, τη γλωσσική και ιστορική εκπαίδευση, αλλά και την παιδική ηλικία και το θεσμικό πλαίσιο του σχολείου.