Αλλάζοντας του Κανόνες: Η Πολιτική Οικονομία της Πρωτογενούς Ανισότητας - Κικίλιας Ηλίας (Επιστήμη και Κοινωνία: Επιθεώρηση Πολιτικής και Ηθικής Θεωρίας, 2018)
Οι μετασχηματισμοί που έλαβαν χώρα τις τελευταίες δεκαετίες έχουν ως συνέπεια μια αντίστροφη από τη συνήθη «αναδιανομή» του εισοδήματος προς την κορυφή της εισοδηματικής κλίμακας, αν και δεν πρόκειται για μια αναδιανομή με την συνηθισμένη έννοια του όρου. Η διαδικασία αυτή δεν επήλθε μέσω της φορολόγησης της μεσαίας τάξης και των φτωχών και την μεταβίβαση των εισοδημάτων τους στους πλουσιότερους, δηλ. μέσω ενός ιδιόμορφα παρεμβατικού κράτους. Δεν επήλθε επίσης, είτε μέσω της μείωσης της φορολόγησης των κερδών – που αποτελεί ένα μικρό μόνο μέρος της συνολικής εικόνας – είτε μέσω της «διαφθοράς» με τη συνήθη έννοια. Η αναδιανομή αυτή του εισοδήματος προς την κορυφή της εισοδηματικής κλίμακας επήλθε με πιο έμμεσο, «αόρατο» αλλά δραστικό τρόπο: μέσω της αλλαγής των κανόνων λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς.