Πολιτικός πλουραλισμός και ειδησεογραϕική πολυμέρεια - ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ (Επιστήμη και Κοινωνία: Επιθεώρηση Πολιτικής και Ηθικής Θεωρίας, 2022)
Η αξίωση του πλουραλισμού βρίσκεται στον πυρήνα των σύγχρονων κανονιστικών θεωριών της δημοκρατίας ενώ η απαίτηση για πολυμέρεια στην ενημέρωση αποτελεί βασική αρχή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και κύριο πρόταγμα των ρυθμιστικών παρεμβάσεων στο χώρο των Μέσων Επικοινωνίας. Η παρούσα εργασία διερευνά εκ παραλλήλου το περιεχόμενο και τις χρήσεις του πλουραλισμού και της πολυμέρειας μέσα από την επισκόπηση των κύριων ρευμάτων του πλουραλισμού στην πολιτική θεωρία και την αναλυτική περιγραφή των βασικότερων εννοιολογήσεων και ταξινομήσεων της πολυμέρειας στο επικοινωνιακό πεδίο.