Έμφυλο υποκείμενο, καθολικότητα, σεξουαλικότητα. Μία λακανική αναπλαισίωση : Βιβλιοκριτικό Δοκίμιο για το Πετράκη, Γ. & Στρατηγάκη Μ. επ. (2023) Εισαγωγή στις Σπουδές Φύλου, Αθήνα: Αλεξάνδρεια. - ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ (Επιστήμη και Κοινωνία: Επιθεώρηση Πολιτικής και Ηθικής Θεωρίας, 2024)
Με αφορμή την πρόσφατη έκδοση βιβλίου περί Σπουδών Φύλου με κείμενα που αναδεικνύουν την ιστορική ανάδυση συναφούς εννοιολόγησης του φύλου σε διάφορες επιστημονικές πειθαρχίες, στο παρόν κείμενο επιχειρείται η ανάδειξη αρχικά ενός νέφους έξι εννοιών και παραδοχών περί κοινωνικού φύλου, αναπλαισιώνοντας τη συζήτηση υπό τη σκοπιά μιας λακανικά προσανατολισμένης πολιτικής ψυχολογίας.