Τεύχος 43 - Προλεγόμενα - Demertzis, Nicolas; Poulakidakos, Stamatis (Επιστήμη και Κοινωνία: Επιθεώρηση Πολιτικής και Ηθικής Θεωρίας, 2024)
ΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΌ ΑΦΙΈΡΩΜΑ του ανά χείρας τεύχους, με τίτλο ‘Παραπληροϕόρηση, δημόσια σϕαίρα και δημοκρατία’, εστιάζει στον έλεγχο εγκυρότητας της δημόσιας πληροϕόρησης [fact-checking]. Η εν λόγω μέθοδος έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε βασικό τρόπο αντιμετώπισης της διάχυσης ανακριβούς πληροϕόρησης στην (ψηϕιακή) δημόσια σϕαίρα, με εκατοντάδες οργανισμούς να έχουν ιδρυθεί σε πολλές χώρες του κόσμου, δυτικού και μη.