Η Ελληνική κοινωνία: Προ-νεωτερική, νεωτερική ή κάτι άλλο; - Κατσούλης, Ηλίας (Επιστήμη και Κοινωνία: Επιθεώρηση Πολιτικής και Ηθικής Θεωρίας, 2019)
Στη μελέτη που ακολουθεί η αφετηριακή υπόθεση είναι εκεί- νη της ‘εξαρτημένης τροχιάς’ [path dependency]. Στην ακαδημαϊκή βιβλιογραφία δύο εκδοχές της εξαρτημένης τροχιάς συζητιούνται περισσότερο: η ευρεία και η στενότερη εκδοχή (Pierson 2000).