Βιβλιογραφικό Δοκίμιο / Άσκηση εξουσίας: Η βυζαντινή και η αναγεννησιακή δυτική σκέψη - Ευαγόρου, Ευαγόρας Λ. (Επιστήμη και Κοινωνία: Επιθεώρηση Πολιτικής και Ηθικής Θεωρίας, 2021)
Βιβλιογραφικό δοκίμιο με τίτλο "Άσκηση εξουσίας: Η βυζαντινή και η αναγεννησιακή δυτική σκέψη", στο οποίο συγκρίνονται τα έργα του Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Φώτιος, Ο Ηγεμών (μτφρ.–σχόλ. Ιωάννης Πλεξίδας, Αθήνα: Αρμός, 2007) και του Νικκολό Μακιαβέλι, Ο Ηγεμόνας (μτφρ. Ηλέκτρα Ανδρεάδη, Αθήνα: Κάκτος, 2006) με αναφορά στον τρόπο άσκησης της εξουσίας από τους πολιτικούς ταγούς.