Τεύχος 45 - Προλεγόμενα - Αδάμ, Σοφία (Επιστήμη και Κοινωνία: Επιθεώρηση Πολιτικής και Ηθικής Θεωρίας, 2025)
Το παρόν θεματικό αϕιέρωμα διερευνά τις πρακτικές της Κοινωνικής (και) Αλληλέγγυας Οικονομίας (εϕεξής ΚΑΛΟ) ως πεδίο κοινωνικοοικονομικού μετασχηματισμού μέσα από την ενίσχυση του κοινωνικού ανταγωνισμού. Αξιοποιώντας κρίσιμες συμβολές από τη Θεωρία Κοινωνικής Αναπαραγωγής (ΘΚΑ), τη Θεωρία Ποικίλων Οικονομιών (ΘΠΟ), των Θεωριών Κοινωνικών Κινημάτων (ΘΚΚ) και ειδικότερα της Δομής Πολιτικών Ευκαιριών και Πλαισιακών Προσεγγίσεων [Framing Analysis] οι συγγραϕείς συμβάλλουν στην εμβάθυνση των πρακτικών της ΚΑΛΟ εντός των κοινωνικών και πολιτικών επιστημών.