IN MEMORIAM: Albert O. Hirschman (1915-2012) - Κατσούλης, Ηλίας (Επιστήμη και Κοινωνία: Επιθεώρηση Πολιτικής και Ηθικής Θεωρίας, 2016)
O ECONOMIST (22.12.2012, σ. 96) με αϕορμή τον θάνατο του Hirschman γράϕει: ‘Ήταν ένας εξαιρετικά περιπατητικός υπηρέτης της θλιβερής επιστήμης. Γεννημένος στο Βερολίνο το 1915, εγκατέλειψε τη Γερμανία το 1933, σπούδασε στο Παρίσι, το Λονδίνο και την Τεργέστη, συμμετείχε στην αντίσταση εναντίον του μουσολίνι, αγωνίστηκε στο πλευρό των Δημοκρατών στον ισπανικό εμϕύλιο πόλεμο, υπηρέτησε στον γαλλικό στρατό μέχρι την κατάρρευση το 1940, βοήθησε στην οργάνωση ϕυγάδευσης προσϕύγων, μετανάστευσε στην αμερική, υπηρέτησε στον στρατό και ήταν μεταϕραστής στις δίκες της Νυρεμβέργης. καλλιέργησε το κοσμοπολιτικό πνεύμα που εγκολπώθηκε όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε τι που έγραϕε’.