“Δεν αποτελεί απλά ιδιωτική υπόθεση”: εργαστήρια εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης στα έμφυλα δικαιώματα και την έμφυλη βία στο Άργος Ορεστικό - Ριζοπούλου Λευκοθέα (Κοινωνική Εργασία. Επιθεώρηση Κοινωνικών Επιστημών, 2024)
Η σειρά εργαστηρίων με τίτλο «Δεν αποτελεί απλά ιδιωτική υπόθεση» συνδυάζει την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και την φεμινιστική, κριτική και ριζοσπαστική κοινωνική εργασία με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα έμφυλα δικαιώματα και την αμφισβήτηση της αντίληψης ότι η έμφυλη βία είναι μια ιδιωτική υπόθεση. Οι έννοιες της συλλογικής και αλληλέγγυας δράσης είναι κεντρικές στα εργαστήρια αυτά καθώς στοχεύουν στην μετασχηματιστική εκπαίδευση και την ενδυνάμωση των θηλυκοτήτων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε θηλυκότητες που ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Άργος Ορεστικού. Τα εργαστήρια αυτά πραγματοποιούνται από την τοπική φεμινιστική Femmess με συμμετοχή του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Καστοριάς υπογραμμίζοντας τη σημασία συνεργασιών μεταξύ θεσμών και φεμινιστικών πρωτοβουλιών και κινημάτων. Οι αξιολογήσεις των εργαστηρίων αποτυπώνουν την όξυνση κριτικής συνείδησης, συλλογικής δράσης και δημιουργία δικτύων υποστήριξης μεταξύ των συμμετεχόντων.