Embiricos Lecteur de Proust - Bouchard, Jacques (Σύγκριση/Comparaison/Comparison, 2017)
Στην βιβλιοθήκη του Ανδρέα Εμπειρίκου (1901-1975) σώζονται 9 τόμοι από τα Άπαντα του Marcel Proust, τους οποίους απέκτησε ο Εμπειρίκος από τις 17 Μαΐου 1926 και ύστερα. Μερικοί τόμοι της σειράς περιέχουν ιδιόχειρες σημειώσεις και άλλες ενδείξεις μιας «προσεγμένης» ανάγνωσης: παρουσιάζουν σίγουρα ενδιαφέρον για την μελέτη της διαμόρφωσης του πρώτου υπερρεαλιστή ποιητή και ψυχαναλυτή της Ελλάδας.