Προς ένα ερμηνευτικό σχήμα για τις σύγχρονες διακαλλιτεχνικές προσεγγίσεις - Αγγελάτος Δημήτρης (Σύγκριση/Comparaison/Comparison, 2023)
Με βάση συγκεκριμένους μεθοδολογικούς άξονες, το ερμηνευτικό σχήμα που προτείνεται εδώ για τις σύγχρονες διακαλλιτεχνικές προσεγγίσεις συνίσταται στη θεώρηση των υλικών (λογοτεχνικών και καλλιτεχνικών) εκφραστικών μέσων και στην εκδίπλωση της ετερογενούς επιτελεστικής φύσης τους, όπως διαμορφώνεται κατά τις ριζωματικού χαρακτήρα τροχιές αλληλοπεριχώρησης μεταξύ λογοτεχνίας, ζωγραφικής και γλυπτικής.