A City Is A Sign Unsigned - Chachali, Stella (Σύγκριση/Comparaison/Comparison, 2023)
Η σειρά A City Is A Sign Unsigned Το άρθρο εξετάζει την εκτύπωση-κολάζ (collage-print) Switchboard for the Spiritually Scheming Mind (2021) από την σειρά A City Is A Sign Unsigned της καλλιτέχνιδος και συγγραφέως Moira Barrett ως μια διαμεσική περίπτωση, για να τεθούν ερωτήματα σχετικά με τα όρια μεταξύ κειμένου και εικόνας, τέχνης και χειροτεχνίας. Το κολάζ θα αναλυθεί ως ένα τεχνούργημα κατασκευασμένο από διαφορετικές εικονοκειμενικές επιστρώσεις, οι οποίες ποιητικοποιούν τις καθημερινές τελετουργίες του Αθηναϊκού αστικού τοπίου. Η ανακοίνωση επιχειρεί να αναλύσει τα οπτικά και κειμενικά σημεία αυτού του χειροποίητου χρησιμοποιώντας τις έννοιες του studium και punctum του Roland Barthes, με στόχο να διερευνήσει την λειτουργικότητά τους στο διαμεσικό πλάτωμα και να τα προσλάβει ως δράστες ενός εικονοκειμενικού παιχνιδιού. Στη συνέχεια, η ανάλυση μετατοπίζεται στο περιεχόμενο της εκτύπωσης-κολάζ, δηλαδή στο αναπαριστώμενο κουδούνι εισόδου και στις ποιητικές λέξεις που αναγράφονται σε αυτό. Γιατί διαγράφονται τα ονόματα των κατοίκων και στην συνέχεια αντικαθίστανται από ποιητικές προσταγές αφαιρετικού χαρακτήρα; Τέλος θα προταθεί η θεωρία της ετερότητας του Emmanuel Levinas, για να διασαφηνιστεί η θέση αυτού που λαμβάνει το κάλεσμα από το χτύπημα του κουδουνιού.