Orphée Moderne - Brunel, Pierre (Σύγκριση/Comparaison/Comparison, 2017)
Πιερ ΜΠΡΙΝΕΛ: Ο σύγχρονος Ορφέας. Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί μία προσπάθεια σύνθεσης ορισμένων βασικών δεδομένων που καθορίζουν το μύθο του Ορφέα στη λογοτεχνία και που προέρχονται από την κοινωνία και την έντεχνη δημιουργία. Ύστερα από μία ιστορική αναδρομή στις πηγές του μύθου, επιχειρείται μια συγκριτική ανάγνωση που ενεργοποιεί το διακειμενικό δίκτυο και αναδεικνύει τις σταθερές του συγκεκριμένου μύθου σ έναν αριθμό λογοτεχνικών έργων.