Μια καίρια συμβολή στη μελέτη της «ελληνικής τύχης» του Leopardi: Christos Bintoudis, Leopardi in Grecia, Roma, Bulzoni Editore (Saggi di greco moderno – Filologia, letteratura, traduzione) 2012, 384 σελ. - Γαραντούδης, Ευριπίδης (Σύγκριση/Comparaison/Comparison, 2014)
Δε διατίθεται περίληψη στα ελληνικά