Τηλεοπτικές διασκευές λογοτεχνικών έργων με την υπογραφή του Κώστα Κουτσομύτη - Αγάθος, Θανάσης (Σύγκριση/Comparaison/Comparison, 2020)
Στο άρθρο αυτό θα επιχειρήσω μια ιχνηλάτηση του στίγματος που αφήνει ο σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης  στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης μέσα από τις 16 τηλεοπτικές διασκευές λογοτεχνικών έργων που γυρίζει στο διάστημα 1975-2008, ενώ, ταυτόχρονα, στο μέτρο που επιτρέπει ο χώρος, θα θίξω και ζητήματα «πιστότητας» των τηλεοπτικών αυτών σειρών στις λογοτεχνικές πηγές τους, επισημαίνοντας εξαρχής, ωστόσο, ότι το τηλεοπτικό μέσο έχει τους δικούς του κανόνες και τα δικά του όρια και, συνεπώς, η αποτίμηση των τηλεοπτικών σειρών του Κουτσομύτη (ή οποιουδήποτε άλλου δημιουργού) δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αποκλειστικά υπό το πρίσμα των αναλογιών με τις λογοτεχνικές πηγές τους.