Η ροζ λογοτεχνία και τα όριά της: Από το παγκόσμιο στο τοπικό και στο εγχώριο πεδίο - Λιότζης, Ευάγγελος (Σύγκριση/Comparaison/Comparison, 2020)
Με το παρόν άρθρο βιβλιογραφικής επισκόπησης επιχειρείται μια σταχυολόγηση της εγχώριας και, κυρίως, διεθνούς συζήτησης για τη ροζ λογοτεχνία (chick-lit). Προσεγγίζοντας τη ροζ λογοτεχνία από μια πολιτισμική σκοπιά, γίνεται προσπάθεια να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα εκείνα χαρακτηριστικά που την καθιστούν ένα ευδιάκριτο είδος μυθιστορηματικού Λόγου. Μέσα από την κριτική των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της επιδιώκεται η σύνδεση της ροζ λογοτεχνίας ως παγκόσμιο φαινόμενο με τις κατά τόπους εθνικές μορφές με σκοπό την σκιαγράφηση της εγχώριας περίπτωσης.