Ειδολογικές κατηγορίες και διασυστηματικότητα στον Αλκαίο και την αρχαϊκή Ελλάδα - Yatromanolakis, Dimitrios (Σύγκριση/Comparaison/Comparison, 2017)
Η μεθοδολογική και θεωρητική προσέγγιση που προτείνεται σε αυτό το άρθρο στοχεύει σε μια συστηματική και συγχρονική διερεύνηση των ειδολογικών κατηγοριών στις μελικές ποιητικές συνθέσεις της αρχαϊκής περιόδου μέσα στα εκάστοτε κοινωνικοπολιτικά και τελεστικά τους πλαίσια, καθώς και υπό το φως συγκριτικών ανθρωπολογικών μελετών. Έμφαση δίδεται στην πολιτική ρητορική και στη διαλεκτική ειδολογικών συστημάτων λόγου στα αποσπάσματα του Αλκαίου.